Workshop

Transmetimet audiovizive digjitale në epokën e transmetimeve me brez të gjerë 5G në Shqipëri

 

Në kuadër të projektit “Transmetimet audiovizive digjitale në epokën e transmetimeve me brez të gjerë 5G në Shqipëri: teknika, teknologji, politika dhe rekomandime inovative për përdorimin efikas të spektrit” financuar nga

 

Ditën e enjte, datë 20.07.2023, në ambientet e FTI-së u mbajt workshop që trajton tematikat e zhvillimeve audiovizive në epokën digjitale.

 

 

Pjesemarres ne kete aktivitet ishin perfaqesues nga operatoret audioviziv kombetar, universiteti dhe studente.

Ne kete aktivitet u trajtuan tematika si:

  • Transmetimet audiovizive sipas standardit DVB-T2
  • Transmetimet audiovizive ne teknologjine 5G
  • Sinjalet audivizive lineare dhe jo-lineare per perfituesit e sherbimit
  • Shembuj nga vendet europiane per transmetimet audiovizive ne teknologjine 5G

Ne vijim disa foto rreth ketij aktiviteti: